Tuesday, June 22, 2010

No More Stress! Tension! Pressure!!

ehem...now kat luar satu kawasan lorong rumah aku nie..di tabur dengan garam dan lada hitam...sebab berlaku sesuatu yang mistik...Ya Allah jauhkan la semua ni..amin..

dah dah...tak mau cerita...zassSSS

Dengar sini:
I Suka sangat-sangat bila cuti semester dah habis..(padahal bila pulak I ade cuti semester?)
I Suka sangat-sangat bila Shortcourse ni dah habis..(tapi malas nya nak study untuk exam Jumaat ni)* kawan-kawan doakan saya ya..! heheheee

I lagi Suka bila dah tak payah menghadap Kampus tu lagi ( penat lar..tapi wajib meneruskan perjuangan..Allahuakbar!!)

I teramat-amat lah kecewa bila segala penat lelah menyertai pelbagai aktiviti di Kampus tidak di hargai..at last kene buang kolej..ishhh...memang Vavoon tau tak...! tidak mengapa aku faham.....,, Ok just forget it...!!

Lets scroll..=P




Nie time kindergarten game for Organizational Behavior subject.
macam budak tadika punye topeng tak!..ke budak tadika punye lagi cantik.?..hehehe


 this one I tengah get ready untuk pergi Interview...
Now I tawakal je la..if I dapat Al-Hamdulillah..
if not..memang bukan rezeki..
Tapi I bukan nak cakap apa la..diorang patut kenal I dulu..
(walaupun jawapan I agak merepek)^-^"


hah...See....I need money! so you all kene beri kan I peluang tu!
I nak bayar sewa rumah, beli makanminum, bukubuki, food supplement and etc.( hehee)
*duit ni bakal melayang sebab nak bayar deposit sewa rumah...T-T
(duit nie milik 9 penghuni)ngeee...


Since aku bakal kene duduk rumah sewa ni...ramai betul yang menasihat itu ini, ini itu dan macam-macam.  ye la bukan ape 2 tahun babe..so banyak benda boleh berlaku.  sama ada kau kuat atau tidak je.  tapi aku apa ada hal, Actually I ni very simple and easy..selagi tiada siapa yang mulakan masalah. I pon tiada masalah la..cume sometime angin kus-kus I tu boleh menakutkan sesiapa sahaja. sometime boleh jadi serius tidak bertempat, and malas nak layan sesiapa walaupun ade scene lawak atau kelakar..dan ia selalu di sebabkan oleh:

-Kulit muka sedang menggelegak mengeluarkan minyak
-Tidak boleh berak selama 3 or 4 hari 
-Jerawat
-Tiba-tiba seluar jeans sempit * salahkan seluar pulak!
- Lip balm dah habis
-Terdengar berita yang menjengkelkan
-Gatal-gatal @ Miang-miang
-Mengantok
-Cuaca Panas
-Kehabisan Duit (penyumbang utama dlm masalah ni)
- Bila rasa tidak selesa
-Hari pertama dan kedua period
-Bila rindukan Someone.*FAMILY
- Bila rindu nak makan makanan kat rumah
-Keadaan yang semak samun..
-Makan makanan yang mahal pastu tak sedap(mmg nak kene bakar kedai makan tu)
-makan makanan yang tidak serupa makanan.(adoi..makan aje)^_^"

Tapi kalau sebab result test,quiz, exam teruk ke..takde lar impact sgt..cume kecewa dalam beberapa minit je..So time tuh jangan cuba nak bermain dengan emosi I...I can handle with my own style..sebab I tahu nie semua ujian untuk I ..bak kata *someone
(ini semua dunia je)!!mula-mula I jahil sikit lama-lama I got it!!


So sekarang you all boleh nampak kan....terang lagi bersuluh...mana yang penting dulu...
SEMESTINYA  MAKANAN and then baru la boleh study OB dengan tenang..
pastu sikit-sikit jeling kat screen mane tau ada dapat email penting..cepat-cepat gi check kat Gmail..^_*

Baik lah...Sekian...


2 comments:

Miss Q said...

Amboi, banyak benor menda yg nak di tension kan tuh.. hehe

Meh layan tension tgk gambar2 sini : The Duchess

EazyHusna said...

hahaaa..sbb tu nak reduce kan...^_^